Jumaat, 7 September 2007

TIMUN DAN SATE


Makanlah timun setelah memakan sate Anjuran ini bukan semata-mata untuk kepentingan mulut. Namun, demi kesihatan tubuh. Mengapa?

Kalau anda makan sate, sebanarnya sate yang dimakan mempunyai karbon hasil daripada pembakaran dari arang yang digunakan. Ini akan menyebabkan berlakunya cancer. Oleh itu timun adalah satu cara untuk mencegah cacer setelah kita makan sate. Buktinya daging ayam atau kambing atau apa-apa daging yang dibakar akan mengandungi KARSINOGEN (penyebab cancer) dan timun pula mempunyai ANTI KARSINOGEN.

So lepas nie sesiapa yang mengemari sate.. jangan lupa makan timun sekali lepas makan sate kalau tak nak diri di hinggapi penyakit cancer..

1 ulasan:

uMIe MieSYa berkata...

oOoOo macam tu ke wak? saya ingatkan timun tu dimakan untuk mengelak rasa muak je.. :D hehee.. terliur lak tgk gambo sate nih. jap lagi nak beli la.. ;))